• Facebook
  • Instagram

Plzeňský kraj - turistů ráj

lupa

Recepty

Recepty

Chcete si sami doma upéct vošouchy či báč nebo vás honí mlsná a raději byste sladké hnětýnky? Už jste ochutnali kubu? Nechte se vést nejoblíbenějšími recepty a dopřejte si tradiční pokrmy z Plzeňského kraje, které vařili již naše praprababičky.


Chcete si sami doma upéct vošouchy či báč nebo vás honí mlsná a raději byste sladké hnětýnky? Už jste ochutnali kubu? Nechte se vést nejoblíbenějšími recepty a dopřejte si tradiční pokrmy z Plzeňského kraje, které vařili již naše praprababičky.

Články

Chodský koláč

Chodský koláč

Chodský koláč je náročný na přípravu a ve své době nebyl ani levnou záležitostí, hospodyňky je proto pekly doma hlavně o větších svátcích.

Z barokní kuchařky: Kapoun s citrónovou omáčkou

Z barokní kuchařky: Kapoun s citrónovou omáčkou

Kapoun může být jak vykastrovaný kohout, tak i vykastrovaný samec králíka.  V obou případech jde o jemné a lahodné maso. Kapouni byli v době baroka velmi oblíbenou potravinou.

Z barokní kuchařky: Tvaroh

Z barokní kuchařky: Tvaroh

Nedílnou součástí potravy, která se v době baroka objevovala jak v měšťanské, tak i selské kuchyni, byl tvaroh.

Z barokní kuchařky: Chléb a mrváně

Z barokní kuchařky: Chléb a mrváně

Chléb vždy býval a stále je základem potravy. Zkusme si upéct chléb podle starodávného způsobu tak, jak byl v baroku znám. Nutno říct, že k velkým změnám při jeho přípravě od baroka po dnešní dobu nedošlo.

Z barokní kuchařky: Nudlový desert hraběnky Lažanské z Bukové

Z barokní kuchařky: Nudlový desert hraběnky Lažanské z Bukové

Z barokní kuchařky: Nudlový desert hraběnky Lažanské z Bukové.

Pojďte ochutnat

Pojďte ochutnat

Mňam, pojďte s námi ochutnat speciality Plzeňského kraje! Objevte atmosféru pivnic s výtečnou gastronomií, poznejte delikatesy ze Šumavy i Chodska. Vyhlášené chodské koláče i křimické zelí, špekové a jiné knedlíky, sladké dobroty, to vše můžete ochutnat v tomto regionu.

Další ...