Policie Modrava v Kašperských Horách

Jak už samotný název napovídá, jeden z nejoblíbenějších kriminálních pořadů TV Nova Policie Modrava se natáčel právě v okolí Modravy. Natáčelo se také v Kašperských Horách a loni na podzim dokonce i v centru Plzně.

Výběr šumavských lokací trval několik měsíců, ovšem náměty pro všechny tři série režisér Jaroslav Soukup sbíral pětadvacet let. V návaznosti na úspěch seriálu byl v Kašperských Horách vytvořen turistický pěší okruh “Po stopách Policie Modrava”. Okruh začíná přímo v Kašperkách a opět se zpět do města vrací. Vede přes malebné Amálino údolí, hrad Kašperk, osadu Malý Kozí Hřbet a Pilu Červená, která též posloužila při natáčení jednoho z minulých dílů.

Hledáte další důvody, proč zavítat do tohoto překrásného města? I Kašperky totiž žijí filmem. Každoročně se zde koná festival Filmové Kašperské Hory. Ve festivalovém programu naleznete snímky, které jsou provázány se Šumavou – buď zde vznikaly, či přímo vypráví příběhy místních rodáků. V okolí Kašperských hor vznikl také film Úhoři mají nabito režiséra Vladimíra Michálka. Na výrobu snímku v loňském roce přispěl Plzeňský kraj částkou 400 tisíc korun. Filmový program neunikl ani pořadu Zmizelá Šumava, který byl natočen na motivy knihy místní legendy Emila Kintzla. Ten se dokonce v seriálu Policie Modrava stal předobrazem pro jednoho z hrdinů. Jeho postavu v seriálu ztvárňuje herec Ladislav Mrkvička.

Mátel-li rádi českou kinematografii, přírodu či Policii Modravu, neváhejte si naplánovat podzimní výlet za filmovou Šumavou.