Alp Rieser Farma

Rodinná farma na okraji Křivoklátska nabízí jedinečné zážitky pro děti i dospělé. Můžete se seznámit s magickými alpakami i dalšími zvířaty, naučit se dojit kozu nebo se zúčastnit kurzů předeni na kolovrátku a plstění vlny.

Pro všechny, kteří mají zájem poznat chování zvířat v přirozeném prostředí, je návštěva farmy působivým zážitkem. Kromě kouzelných alpak na farmě potkáte také poničku Áju, oslíka Lupínka, kůzlata, kočky a přátelské švýcar­ské salašnické psy.

Návštěvu stojí za to spojit se zajímavým programem. Majitelé umí připravit nezapomenutelný zážitek nejenom pro rodiny a jedno­tlivce, ale i pro malé a větší skupiny, školy, školky a tábory. Můžete grilovat, ochutnat kozí sýr, natrhat si třešně nebo se zapojit do několika kurzů.

Kurz předení na kolovrátku

Kurz probíhá v domácím prostředí farmy, naučíte se vše od základního zpracování vlny přes čištění, česání, spřádání, praní až do výsledného klubíčka vlny k pletení a háčkování.

Kurz pletení vlny

Žádaný kurz pletení vlny - plstění suchou/mokrou cestou, při kterém se naučíte, jak upravit vlnu do relaxačního míčku, hraček, náušnic, panenek, broží i pod sedáků.