Kašperk pro děti

Nejvýše položený královský hrad v Čechách s krásným výhledem na Šumavu nabízí speciální dětské prohlídky. Ze zdejších interaktivních prohlídek jsou děti opravdu nadšené.

Hrad se tyčí nad městem Kašperské Hory na Klatovsku. Přístupný je hned několika způsoby. Děti určitě zvládnou nejkratší a nenáročnou cestu z parkovište, které leží necelý 1,5 kilometr od hradu. Cesta vede mírně do kopce, absolvovat ji můžete i s úplně malými dětmi nebo kočárkem. Pokud byste si chtěli užít delší procházku šumavskou přírodou, vydejte se na hrad z Kašperských Hor.

Na Kašperku se konají prohlídky určené pro menší i starší děti, nutné je se ale předem objednat. Děti si prohlédnou hrad a přitom se dostanou do role princezny, malého rytíře nebo prince. Ty starší se zase stanou stavitelem hradu. A nezapomeňte ochutnat místní specialitu, kašperské domácí placky připravované dle originální domácí receptury.

Hrad pořádá i nepravidelné speciální akce pro celé rodiny, například Víkend s buchtami. Na Kašperku se totiž dochovala unikátní část cihlové střechy ze 14. století. Tyto cihly byly atypické i na dobu vlády Karla IV. Pro výjimečně nabobtnalý tvar se jim říkalo buchty. Návštěvníci si mohou takovou buchtu z hlíny zkusit sami vyrobit. Odměnou jim je pak opravdová a chutná buchta plná máku, povidel nebo tvarohu.