Stálá divadelní scéna Klatovy

Hledáte divadlo, kde si každý přijde na své? Pak přijeďte do divadla do Klatov. Cílem místní scény je představit divákům z celého Plzeňského kraje to nejzajímavější v co nejširší žánrové skladbě. A dokonce zde působí i ochotnický spolek Za oponou.

Stálá divadelní scéna Klatovy byla založena v roce 1963 jako nástupnická organizace Západočeského zájezdového divadla Klatovy, ve kterém působili i přední herci české divadelní scény – např. Alois Švehlík, Pavel Landovský a Milan Klásek. Divadlo v Klatovech bylo postaveno již v roce 1920, ale v letech 1968 – 1970 prošlo rozsáhlou rekonstrukcí.

Stálá divadelní scéna Klatovy nabízí divákům v Klatovech, Sušici a Horažďovicích zájezdová divadelní představení těch nejlepších českých divadel. K dispozici divadlo disponuje velkým divadelní sálem s kapacitou 398 míst včetně přístavků a divadelní klub pro 48 diváků. Nabízí divákům široký a žánrově pestrý repertoár: divadelní představení, koncerty vážné i populární hudby, klubová představení, nebo pohádky pro rodiče s dětmi. Rovněž zajišťuje divadelní představení a koncerty pro děti a mládež, které pravidelně navštěvují všechny školy a mateřské školy v širokém okolí města Klatov.

Pro pravidelné návštěvníky v Klatovech, Sušici i v Horažďovicích je na každou divadelní sezonu připraveno předplatné pro různé předplatitelské skupiny. Občerstvení nabízí Divadelní klub. Vstup do divadelní budovy v Klatovech je bezbariérový.

Zřizovatelem Stálé divadelní scény v Klatovech je Plzeňský kraj.