Pivovarské muzeum v Plzni

Plzeňské Pivovarské muzeum se nachází v historickém jádru města v původním právovárečném domě z 15. století, který dýchá atmosférou středověku a vypráví příběh piva od dávných dob do současnosti.

Podobnou expozici jako v Pivovarském muzeu v Plzni prý nenajdete nikde jinde na světě. Díky tomu, že muzeum sídlí v jediném dochovaném právovárečném domě v Plzni, si dovedete lépe představit, jakým způsobem se ve středověku pivo vařilo i pilo. Prohlédnete si původní pozdně gotickou sladovnu s humny, hvozdem a valečkou. Nahlédnete do středověkých ležáckých sklepů. Seznámíte se s historií výroby piva i dalšími profesemi, jako je bednářství, povoznictví i pohostinství. Ohromí vás kolekce korbelů a pivních lahví i sbírka pivovarských kuriozit.

Prohlídku Pivovarského muzea lze absolvovat individuálně kdykoliv během otevírací doby. K dispozici jsou tištěné průvodce i speciální mobilní aplikace pro návštěvníky. Pro starší 18 let je na závěr prohlídky připravena ochutnávka piva Pilsner Urquell. Muzeum sídlí ve stejném domě jako je vchod do Plzeňského historického podzemí.