Šumavské bylinné lázně

Naprosto jedinečný a unikátní projekt představují Šumavské bylinné lázně. Jako jediné skloubily lázeňství s přírodou, zemskou energií a historií. Při jejich návštěvě se vám vybaví panování krále a císaře Karla IV., užijete si výhled na majestátný hrad Kašperk a díky nezapomenutelné atmosféře se odprostíte od starostí každodenního života.

Lázeňský hotel v anglickém stylu je především orientován na bylinné procedury. Kromě naprosto nejčistějšího ovzduší v ČR jsou velkou výhodou Kašperských Hor tektonické zlomy a staré štoly, ve kterých se těžilo zlato. Díky tomu prostupuje z nitra Země zemská energie a biogenní prvky, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Přímo v hotelu je skalní jeskyně, která se využívá k léčení horních cest dýchacích a pro posílení organismu.

Bylinky a produkty z Šumavy

Technologicky moderní balneo provoz je zcela orientován na bylinné procedury včetně koupelí, bylinné páry, zábalů a masáží. Veškeré produkty, které se v lázních používají, jsou z čistého prostředí Šumavy. Z čerstvých bylin sbíraných na soukromých horských pastvinách jsou připravovány certifikovanou společností speciální směsi pro lázeňský provoz. Host si může vybrat z pěti druhů bylinných koupelí a tří směsí připravovaných pro tradiční šumavskou bylinnou parní lázeň. Rovněž rašelina a jíly nesou značku s logem Šumavy. Pro mnohé návštěvníky lázní je zážitkem zvuk kapající vody ve skalní jeskyni, nebo zvuk tekoucí vody pramene sv. Barbory, který pramení přímo v lázních. Tato živá voda se používá na některé procedury.

Oáza klidu a odpočinku

Jednotlivé kabiny, kde se lázeňské procedury poskytují, jsou hlukově oddělené, hosté tak mají zaručen svůj klid a naprosté soukromí. Neobvyklé nástěnné malby pod kamennou klenbou ze 16. století, navozují atmosféru Šumavy z dob, kdy bylinkářky sbíraly do nůší čerstvé byliny. Neodmyslitelnou součástí lázní je stylový relaxační bazén, který mají hosté po celý den k dispozici. Park o rozloze 4 hektarů je určen pouze pro hotelové hosty. K dispozici jsou lehátka, lavičky a pro aktivní hosty tenisový kurt s umělým povrchem. V  roce 2016 byla v energetickém parku otevřena meditační cesta, v rámci které byl i nově představen program s cílem obnovení sil člověka a to jak psychických,  tak fyzických.

Lázeňský hotel v anglickém stylu je již pátým rokem v programu ADULTS ONLY. Velikost a rozlehlost hotelu včetně hotelového parku a nepřítomnost dětí garantuje klid a odpočinek v nádherné šumavské přírodě s výhledem na hrad Kašperk.  Jednotlivé lázeňské procedury kladou vysoký důraz na individuální přístup a péči o hosta.