Museum veteránů - Zelenohorská pošta

Máte rádi staré věci a zejména motocykly? Pak si při návštěvě Nepomuka určitě nenechte ujít Museum veteránů na Zelenohorské poště.

V citlivě zrekonstruovaných prostorách původních hospodářských budov budete moci obdivovat předválečné i poválečné motocykly české i zahraniční výroby, motokola, jízdní kola, automobily, modely aut a letadel i množství dalších exponátů. Součástí muzejní expozice je i výstava připomínající slavný motocyklový závod Nepomucký trojúhelník prostřednictvím dobových fotografií, plakátů a starých filmových nahrávek. V dobové zámečnické dílně se pak seznámíte s předměty tradiční kovodělné výroby a ve venkovních prostorách a působivé barokní stáji si můžete připomenout dnes už historickou zemědělskou techniku.

V budově samotného zámečku můžete navštívit volně přístupnou galerii a také stálou expozici o urbanistickém vývoji Nepomuku a historii domu, jejíž součástí je i několik dobových interiérů z 19. století. V přilehlé zahradě pak můžete spočinout po náročné prohlídce. Dětské hřiště, šumavské ovce a rybníček s kachnami a rybami určitě na chvíli zabaví i vaše děti. V létě zde funguje i stylová kavárna.