Ski areál Špičák

Největší lyžařský areál na české straně Šumavy Ski&Bike Špičák se nachází ve vyhlášeném lyžařském městečku Železná Ruda v nadmořské výšce 865 – 1202 metrů.

Areál nabízí tratě typově vhodné pro všechny skupiny lyžařů a snowboardistů a obsahuje jej 7 vleků a 1 moderní čtyřsedačková lanovka. Novinkou je rodinná sjezdovka pojmenovaná Spodní Šance dlouhá 650 metrů a široká až 120 metrů. Má mírný sklon a díky příjemnému profilu je ideální pro děti. Celkově nabízí Špičák 8,5 kilometru sjezdových tratí všech úrovní náročnosti. Lahůdkou pro zkušené lyžaře je nejprudší sjezdovka v ČR – Šance.

Na své si přijdou i milovníci snowparků. Sjezdovka Lubák se proměnila v nový snowpark Freestyle Area, který nabídne překážky a lajny jak pro zkušené tak pro méně zdatné jezdce včetně dětí. Areál také nabízí každou středu, pátek a sobotu večerní lyžování na osvětleném svahu. V samostatném dětském areálu funguje lyžařská školka, součástí je pohyblivý pás a lyžařské hřiště. Ve středisku je k dispozici také lyžařská škola, půjčovna sportovního vybavení, ski servis a úschovna.

Šumavský Ski&Bike Špičák v předchozích letech také výrazně rozšířil své sjezdovky. Zainvestoval též do vyspělejší technologie úpravy svahů. Nové rolby zrychlily proces úpravy sjezdovek, jejich povrch pak vydrží v dobrém stavu delší dobu a zvládne větší nápor lyžařů.

Za kvalitním lyžováním už se tak nemusí jezdit do blízkého příhraničí. Špičák je perfektním místem pro špičkové zážitky z lyžování a snowboardingu pro celou rodinu.